Gostovanje pri KUD-Marof

Z dobro voljo, nasmehi na obrazih, svežih pogačah in rujnim vincem smo se člani FS Zeleni Jurij v soboto, 15.12.2012 odpravili na gostovanje k KUD Marof iz Novega Marofa pri Varaždinu. Ob prihodu v Novi Marof nas je toplo sprejel njihov član Dario Zmegac, kasneje tudi predsednik KUD-a gospod Košćak Dragutin.

Na celovečernem letnem nastopu, ki je nosil ime Dobar večer dobri ljudi so se predstavile vse sekcije KUD-a Marof – folklorna, tamburaška, moška vokalna sekcija in ženska vokalna sekcija, najmlajši člani, ki jim ljubkovalno pravijo pilići (omembe vredno in pohvalno da jih je več kot 50), v goste pa so povabili tudi vokalno skupino Apostoli mira.

FS Zeleni Jurij se je predstavila z dvema spletoma, ki ste ju na domačih tleh lahko videli na letošnjem Jurjevanju in sicer Igraj kolo in Kopinjo.
Tako kot po vsakem uspešnem nastopu je tudi temu sledilo prijetno druženje vseh nastopajočih, kjer se je pelo in plesalo do pozne noči. Poslovili smo se z obljubo, da se zagotovo še srečamo in lahko vam namignemo, da bo to kaj hitro.

Star kitajski pregovor pravi, da slika lahko izraža deset tisoč besed, zato lepo vabljeni, da si nekaj utrinkov z našega gostovanja ogledate v galeriji.

Comments are closed.