FS Zeleni Jurij na Vinski vigredi

Pravijo, da je vse enkrat prvič in v to smo se prepričali tudi člani FS Zeleni Jurij, ko smo v soboto, 18.5.2013, prvič v desetih letih delovanja nastopili na Metliški Vinski vigredi.

Obiskovalce, ki so vajeni spremljave spletov s harmoniko smo tokrat presenetili, saj je na oder namesto harmonikarja stopila tamburaška skupina FS Zeleni Jurij.

Odločili smo se, da bomo za Vinsko vigred pripravili prav poseben splet. Po daljšem premisleku in sodelovanju, ter upoštevanju idej vseh članov smo tako sestavili splet, v katerem smo prepletali Črnomaljsko obredje s plesi in pesmimi Bele krajine. Tako smo tudi v Metliko vnesli del Črnomaljske ljudske dediščine z začetno pesmijo Aj zelena, zaključili s Črnomaljskim kolom oziroma Mustom, v Svatovskem kolu pa so v zrak namesto dveh deklet poletela kar tri.

Ob tej priložnosti se člani javno zahvaljujemo članici tamburaške sekcije Katarini Kasunič, ki je za novi splet zbrala note, da so naši tamburaši v le tednu dni zvadili vse pesmi. Naj spomnimo, da tamburaška sekcija obstaja le 3 mesece, zaradi obveznosti članov pa so vaje v popolni sestavi mogoče le enkrat tedensko. Vse pohvale našim tamburašem!

Druženje članov in članic se je po nastopu nadaljevalo na pikniku v bližnji zidanici, kjer smo se preizkusili v nogometu, družabni igri Activity, manjkalo pa ni niti likovno ustvarjanje in igre z milnimi mehurčki. Kaj naj rečemo, nam je lepo.

Člani in članice FS Zeleni Jurij Vas lepo pozdravljamo do naslednjega srečanja na letošnjem že 50. Jurjevanju v Beli krajini in kličemo Hojte, hojte k nam na Jurjevanje!

Comments are closed.