Vabljeni na praznik pomladi v mestnem jedru Črnomlja

Listje je pognalo, trava je ozelenela, drevje je zacvetelo … prišla je pomlad. In ravno pravi čas, saj je 24. april, dan, ko praznujemo jurjevo – praznik pomladi, že skoraj tu.

Že samo ime naše folklorne skupine pove, da ima jurjevo za nas prav poseben pomen. Folklorna skupina Zeleni Jurij letos praznuje 40 let delovanja, zato bomo praznik obeležili malo drugače. V soboto, 22. aprila pripravljamo prireditev s celodnevnim dogajanjem v mestnem jedru Črnomlja, na trgu med cerkvijo sv. Petra in glasbeno šolo Črnomelj.

Nastopilo bo več folklornih skupin, ki bodo s svojim plesom in petjem zagotovo odganjale zlo in temačnost ter klicale k dobri letini. Popoldne bodo potekale različne delavnice – učenje plesov, izdelovanje rogov in piščali – ter pastirske igre. Sledi koncert naših tamburašev, ki se jim bodo pridružile tudi Devojčice Zelenega Jurija.

V času trajanja prireditve si boste lahko ogledali mestno muzejsko zbirko, razstavo v Primožičevi hiši, z razstavo pa bo predstavljeno tudi 40-letno delovanje folklorne skupine.

Došel je došel, zeleni Jure! Pridružite se nam tudi vi v soboto, 22. aprila.

JURJEVO 2017-page-001

Comments are closed.